Konkurs kulinarny "Smaki regionów pogranicza polsko-czeskiego" podczas „Pikniku rybnego”
Celem konkursu jest:
- Kultywowanie, propagowanie i pogłębianie wiedzy o tradycjach kuchni regionalnej – rybackiej – Polski i Czech.
- Prezentacja kuchni regionalnej, tradycyjnej Polski i Czech związanej z rybactwem.
- Wyłonienie najlepszej, najsmaczniejszej i najlepiej przygotowanej potrawy rybnej podczas „Pikniku rybnego”.
- Promocja zdrowej żywności, ochrona kulinarnego dziedzictwa oraz wykazanie się znajomością w przygotowywaniu potraw rybnych, z odpowiednim wykorzystaniem i użyciem produktów regionalnych.
Informacji dotyczących konkursu udziela biuro Stowarzyszenia Lokalna Grupa Rybacka Bielska Kraina tel. 33 810 57 35.
Do pobrania:
- Wersja polska:
- Regulamin Konkursu – Restauracje - pobierz
- Karta zgłoszenia – Restauracje - pobierz
- Regulamin Konkursu – KGW - pobierz
- Karta zgłoszenia – KGW - pobierz
- Wersja czeska:
- Regulamin Konkursu – Restauracje - pobierz
- Karta zgłoszenia – Restauracje - pobierz
- Regulamin Konkursu – KGW- pobierz
- Karta zgłoszenia – KGW - pobierz
Projekt „Gospodarka rybacka elementem łączącym pogranicze polsko-czeskie” jest współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz z budżetu państwa w ramach Programu Operacyjnego Współpracy Transgranicznej Republika Czeska – Rzeczpospolita Polska 2007-2013
« powrót