WIELKIE GOTOWANIE - Konkurs kulinarny
Celem konkursu jest:
1. Kultywowanie, propagowanie i pogłębianie wiedzy o tradycjach kuchni regionalnej
– rybackiej – obszaru objętego działalnością LGR Bielska Kraina /Bestwina, Czechowice-Dziedzice, Jasienica, Jaworze oraz Wilamowice/;
2. Prezentacja kuchni regionalnej, tradycyjnej regionu związanej z rybactwem.
3. Wyłonienie sztandarowego produktu kulinarnego z pstrąga z terenu LGR Bielska Kraina;
4. Zebranie przepisów i receptur potraw z pstrąga, które posłużą w przyszłości
do przygotowania publikacji na temat potraw związanych z obszarem LGR Bielska Kraina;
5. Promocja zdrowej żywności, ochrona kulinarnego dziedzictwa oraz wykazanie
się znajomością w przygotowywaniu potraw z pstrąga, z odpowiednim wykorzystaniem
i użyciem produktów regionalnych.
Informacji dotyczących konkursu udziela biuro Stowarzyszenia Lokalna Grupa Rybacka Bielska Kraina tel. 33 810 57 35 wew. 20, e-mail: mpindel@bielskakraina.pl.
Do pobrania:
1. Regulamin konkursu kulinarnego
2. Karta zgłoszenia
3. Plakat