Konkurs "WIELKIE GOTOWANIE" na I POLSKO-CZESKIM JARMARKU RYBNYM
Celem konkursu jest:
1. Kultywowanie, propagowanie i pogłębianie wiedzy o tradycjach kuchni regionalnej – rybackiej – Polski i Czech;
2. Prezentacja kuchni regionalnej, tradycyjnej Polski i Czech związanej z rybactwem;
3. Wyłonienie najlepszej, najsmaczniejszej i najlepiej przygotowanej potrawy rybnej podczas „I POLSKO-CZESKIEGO JARMARKU RYBNEGO”;
4. Zebranie przepisów i receptur potraw rybnych, które posłużą w przyszłości do przygotowania książki kulinarnej na temat potraw rybnych;
5. Promocja zdrowej żywności, ochrona kulinarnego dziedzictwa oraz wykazanie się znajomością w przygotowywaniu potraw rybnych, z odpowiednim wykorzystaniem i użyciem produktów regionalnych.
Prowadzącym konkurs kulinarny będzie znany i lubiany kucharz, Remigiusz Rączka
Informacji dotyczących konkursu udziela biuro Stowarzyszenia Lokalna Grupa Rybacka Bielska Kraina tel. 33 810 57 35 wew. 20, e-mail: mpindel@bielskakraina.pl.
Do pobrania:
1. Regulamin konkursu kulinarnego - język polski
2. Karta zgłoszenia - język polski
3. Regulamin konkursu kulinarnego - język czeski
4. Karta zgłoszenia - język czeski