Wilamowice Bestwina Czechowice-Dziedzice Jasienica Jaworze

Konkurs "WIELKIE GOTOWANIE" na I POLSKO-CZESKIM JARMARKU RYBNYM

Celem konkursu jest:

1. Kultywowanie, propagowanie i pogłębianie wiedzy o tradycjach kuchni regionalnej – rybackiej – Polski i Czech;

2. Prezentacja kuchni regionalnej, tradycyjnej Polski i Czech związanej z rybactwem;

3. Wyłonienie najlepszej, najsmaczniejszej i najlepiej przygotowanej potrawy rybnej podczas „I POLSKO-CZESKIEGO JARMARKU RYBNEGO”;

4. Zebranie przepisów i receptur potraw rybnych, które posłużą w przyszłości do przygotowania książki kulinarnej na temat potraw rybnych;

5. Promocja zdrowej żywności, ochrona kulinarnego dziedzictwa oraz wykazanie się znajomością w przygotowywaniu potraw rybnych, z odpowiednim wykorzystaniem i użyciem produktów regionalnych.

Prowadzącym konkurs kulinarny będzie znany i lubiany kucharz, Remigiusz Rączka

Informacji dotyczących konkursu udziela biuro Stowarzyszenia Lokalna Grupa Rybacka Bielska Kraina tel. 33 810 57 35 wew. 20, e-mail: mpindel@bielskakraina.pl.


Do pobrania:
1. Regulamin konkursu kulinarnego - język polski
2. Karta zgłoszenia - język polski
3. Regulamin konkursu kulinarnego - język czeski
4. Karta zgłoszenia - język czeski

« powrót

Kontakt

Lokalna Grupa Rybacka Bielska Kraina

43-382 Bielsko-Biała
ul. Tadeusza Regera 81

tel.: 33 105 57 35
fax: 33 105 57 35
kom.: 725 449 170

e-mail: biuro@bielskakraina.pl

Aby otrzymywać informację o najważniejszych wydarzeniach wpisz poniżej swoje imię, nazwisko i adres email.