Warsztaty szkoleniowe „INNOWACYJNOŚĆ W TRADYCYJNEJ TECHNOLOGII PRODUKCJI RYB”
Zapraszamy na warsztaty szkoleniowe
„INNOWACYJNOŚĆ W TRADYCYJNEJ TECHNOLOGII PRODUKCJI RYB”
Organizowane przez Zakład Ichtiobiologii i Gospodarki Rybackiej PAN w Gołyszu oraz Wydział Nauk o Środowisku Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie
w ramach projektu 7th PR UE TRAFOON (Traditional Food Network to improve the transfer of knowledge for innovation)
przy współpracy ze Stow. LGR “Żabi Kraj” oraz Oddz. Śląsko-Małopolskim PTRyb
Ustroń, 9 - 10 czerwca 2015
Warsztaty adresowane są do producentów żywności pochodzącej z gospodarstw śródlądowych, hodowców ryb oraz przetwórców, stosujących tradycyjne metody produkcji i przetwórstwa. Celem warsztatów jest zaprezentowanie, przez zaproszonych wykładowców, informacji dotyczących wybranych tematów o charakterze innowacyjnym mających istotne znaczenie dla funkcjonowania oraz rozwoju rybactwa przy jednoczesnym zachowaniu jego tradycyjnego charakteru. Wykłady stanowić będą jednocześnie wprowadzenie do dyskusji oraz głębszej analizy omawianych zagadnień.
INFORMACJE OGÓLNE
- Warsztaty rozpoczną się 9 czerwca (wtorek) o godzinie 14.00 w Sali konferencyjnej hotelu „Jaskółka”, ul. Zdrojowa 10, 43-450 Ustroń
- Kartę zgłoszenia należy przesłać do 23 maja 2015 pocztą lub drogą elektroniczną na podany poniżej adres kontaktowy.
- Liczba miejsc jest ograniczona, dlatego organizatorzy zastrzegają sobie możliwość zamknięcia listy Uczestników przed podanym terminem.
- Organizatorzy zapewniają: nocleg (z 9 na 10 czerwca), wyżywienie w trakcie trwania warsztatów, wycieczkę do Zakładu Ichtiobiologii i Gospodarki Rybackiej PAN w Gołyszu (wyjazd z Ustronia 10 czerwca, godz. 14.00).
- Uczestnicy otrzymają certyfikat ukończenia warsztatów.
Wszelkich informacji udziela (kontakt):
Andrzej Pilarczyk
Zakład Ichtiobiologii i Gospodarki Rybackiej PAN w Gołyszu
ul. Kalinowa 2, 43-520 Chybie
e-mail: andrzej.pilarczyk@golysz.pan.pl
www.golysz.pan.pl
tel. 33 8561551 w.36
fax: 33 8589292
tel. kom. 798 852197
« powrót