Wpis karpia na listę produktów tradycyjnych
Produkty tradycyjne są to takie, których renoma wynika z specjalnego składu i sposobu wytwarzania oraz istniejące na rynku, co najmniej 25 lat.
Posiadanie przez produkt takiego oznakowania sygnalizuje potencjalnemu klientowi o wysokiej jakości i charakterystycznych walorach wynikających z pochodzenia i tradycyjnych metod produkcji.
W związku z powyższym poszukujemy rybaków, którzy zajmując się hodowlą i chowem karpi metoda niezmienną od pokoleń oraz chcieliby wraz z nami potwierdzić oryginalność i wyjątkowość tego produktu.
Z certyfikacji produktu wynika wiele korzyści m. in. wzrost zaufania klientów do wytwórcy, promocja i rozwój regionu, ochrona prawna w zakresie stosowania nazwy, receptury i metod produkcji, stanowiące gwarancję bezpieczeństwa interesów producenta przed nieuczciwa konkurencją. Wpis na listę produktów tradycyjnych stanowi wyróżnik produktu z pośród ogromnej ilości występujących obecnie na rynku.
Prosimy o kontakt do dnia 04.12.2013 r. tych Rybaków, którzy chcieliby pełnoprawnie nazywać wyprodukowane przez siebie karpie „produktem tradycyjnym”, z siedzibą Stowarzyszenia w Bielsku-Białej, ul. Regera 81, tel. 33 8 10 57 35, 725 449 170, e-mail: biuro@bielskakraina.pl.
« powrót